Praha 7. března 2019 – Již popáté se setkávají ženy ze 75 společností, aby na festivalu VŠEM ŽENÁM v Kongresovém centru Praha oslavily Mezinárodní den žen. Celodenní program ve čtyřech tematických blocích nabídne inspiraci, možnost osobnostního rozvoje a podporu ženskosti více než 450 ženám. Festival podpoří také přední představitelky českého byznysu: Barbora Chuecos, generální ředitelka Mary Kay, Michaela Chaloupková, členka představenstva ČEZ, Jaroslava Valová, zakladatelka a majitelka SIKO koupelny, Lucie Urválková, místopředsedkyně představenstva UNIQA pojišťovna, Martina Grygar Březinová, bývalá generální ředitelka Zátiší Group a Vladimíra Michnová, globální personální ředitelka LINET Group.

Ranní mentoringové stoly povedou jedny z nejvlivnějších žen Česka. Témata jsou pestrá a řeší emoce v byznysu, kariérní růst, vztahy na pracovišti a podobně. Festival dále představí více než 20 hostů z různých oborů, mezi jinými herce Pavla Lišku a Jan Révaie, lékaře Jana Vojáčka, celostní výživovou poradkyni Míšu Sedláčkovou, lektorku tréningu paměti Danu Steinovou, husitskou farářku Martinu Viktorii Kopeckou a další. V závěru festivalu budou křtít knihu Velké ženy z malé země – unikátní projekt na podporu české hrdosti a českých žen – Renata Mrázová, Chief People Officer ve společnosti Home Credit International (od 1. 5. 2019) a Denisa Prošková, novinářka, spisovatelka a ilustrátorka.

Letošní ročník festivalu VŠEM ŽENÁM provází leitmotiv „Tady a teď“. Účastnice festivalu se stále více zajímají o témata zaměřená na růst sebevědomí, slaďování práce a rodiny, pracovní uspokojení a lepší výkon. „Festival VŠEM ŽENÁM se za dobu svého konání stal vyhledávanou akcí. Před pěti lety jsme na prvním ročníku festivalu přivítali 175 žen, letos jich bude více než 450. Rostoucí návštěvnost ukazuje, že firmám záleží na zaměstnancích a jejich rozvoji. Že ženy mají v byznysu zelenou,“ říká Zuzana Andělová, ředitelka pražského festivalu VŠEM ŽENÁM. Součástí festivalu je také udělení ocenění Ostara 2019, které je předáno ženě se silným příběhem, s dopadem na společnost. „Stále větší zájem žen o festival je známkou toho, že je téma ženskosti oslovuje. A to je dobře.“ Také proto se organizátoři rozhodli letos poprvé uspořádat festival VŠEM ŽENÁM také v Brně. Ten se bude konat 13. června 2019. „Vytvoří tak mezinárodní platformu pro ženy z celé Evropy,“ říká Petra Janíčková, zakladatelka a prezidentka festivalu VŠEM ŽENÁM.

Podrobné informace k programu a jednotlivým hostům letošního festivalu VŠEM ŽENÁM najdete na http://www.vsemzenam.cz/.

TISKOVÁ ZPRÁVA KE STAŽENÍ ZDE

POPISKY FOTOGRAFIÍ

1. Hlavní program zahájili herci Pavel Liška a Jan Révai v rámci besedy na téma „Sami (se) sebou“, zleva: moderátor Michal Jančařík, herci Jan Révai a Pavel Liška
  2. Ambasadorky festivalu VŠEM ŽENÁM spolu s týmem AGENDER; na foto nahoře zleva: Kateřina Gábová, HR ředitelka KIWI.COM, Veronika Brázdilová, Generální ředitelka společnosti Xerox pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko, Renata Mrázová, Barbora Chuecos, Generální ředitelka Mary Kay Czech Republic s.r.o., Michaela Chaloupková, Ředitelka divize Správa, členka představenstva ČEZ a.s., Vladimíra Michnová, Globální personální ředitelka LINET Group, Lucie Urválková, Finanční ředitelka a místopředsedkyně představenstva, UNIQA pojišťovna, Martina Březinová, Bývalá generální ředitelka Zátiší Group, Jaroslava Valová, Zakladatelka a majitelka společnosti SIKO KOUPELNY & KUCHYNĚ; zleva dole: Zuzana Andělová, Výkonná ředitelka Agender s.r.o. Čechy, Petra Janíčková, prezidentka a zakladatelka festivalu VŠEM ŽENÁM, Andrea Tkačuková, Výkonná ředitelka festivalu VŠEM ŽENÁM Morava